Nem várta ki az állami igazságszolgáltatást a feldühödött tömeg a bolíviai Reyesben: a kiskorú megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsított férfit az első fára felakasztották.
A héten elején egy négy éves kislány holttestére bukkantak a faluban – a gyerek a szüleivel érkezett Reyesbe, a nagymamája temetésére. A szertartás előtt azonban a kislány eltűnt, és már csak holtan találták meg. Az orvosszakértő megállapította, hogy a kislányt előbb megerőszakolták, majd meggyilkolták – írja a Metro.

Órákkal a holttest felfedezése után a rendőrség letartóztatott egy férfit, akit a kislány meggyilkolásával gyanúsítottak. De még mielőtt a bíróság elé került volna az ügy, a feldühödött tömeg lerohanta a rendőkapitányságot, és kirángatták a férfit a cellájából.

Mivel csak alig néhány rendőr tartózkodott az őrsön, esélyük sem lett volna a tömeggel szemben, így nem avatkoztak közbe. Az állítólagos pedofilt előbb ütni kezdték az utcán az emberek, majd mikor kiderült, hogy valakinél van kötél, habozás nélkül felhúzták a legközelebbi fára.

A férfi és a kislány holttestét elszállították, mert a rendőrség vizsgálatot indított az ügyben.