Az egyik legismertebb iszlám terrorista meglepően őszinte vallomást tett.
Rachid Kassim az európai terrortámadásokhoz is kapcsolódik, ezen kívül a franciaországi, normandiai katolikus pap meggyilkolásában is szerepet játszott, valamint a párizsi rendőr megöléséhez is köze volt.

“ISIS-foglyokat ölni egyszerűen öröm, viszont azt nem tudom feldolgozni, hogy a macskámat Szíriában hagytam, mikor Franciaországba jöttem. Ez szörnyű.” – mondta.

Rachid Kassim a 86 emberrel végző nizzai merénylet után egy videót készített, amelyben a támadást dicsőítette. Majd ezen a felvételen egy foglyot le is fejezett. Tippeket is adott, hogy hogyan lehet minél több áldozatot követelő cselekményt végrehajtani.

“Allah ellenségeit lefejezni boldogság, egy macskát viszont már nehéz lenne” – döbbentette le a hallgatóságot a kegyetlen terrorista.

A férfit akkor fogták el, amikor Szíriába akart visszatérni. Ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nem fél, hogy vereséget szenvednek Moszulban. Ha a nyugati hatóságok a dzsihádistákat nem engedik vissza, akkor azon a földön fognak merényletet elkövetni, ahol vannak, tehát Európában.