Felmerült, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök édesapja valójában nem Pierre Elliot Trudeau – aki szintén az észak-amerikai ország kormányfője volt –, hanem a hétvégén elhunyt kubai diktátor, Fidel Castro.
A feltételezés azután látott napvilágot, hogy Justin Trudeau közleményében „kiváló vezetőnek” nevezte Fidel Castrót. Trudeau anyja ugyanis Castro szeretője volt.castro1

– A tengerparton voltunk, amikor odajött hozzám és belenézett a szemembe. Teljesen elgyengültem – árulta el Margaret Trudeau, a kormányfő édesanyja. A nő később, 21 évesen férjhez ment Pierre Elliot Trudeau-hoz, aki fiához hasonlóan szintén Kanada miniszterelnöke lett.

A néhai Pierre Elliot Trudeau és a hétvégén elhunyt diktátor jóbarátok voltak. Most számos fotó jelent meg, amelyeken elképesztő a hasonlóság Justin Trudeau és Castro között. A kanadaiak most apasági DNS-tesztet követelnek a miniszterelnököktől, hogy tisztázzák a helyzetet.

Akár Darth Vader vagy Hitler

A kanadai miniszterelnök Castrót dicsőítő megemlékezése nagy vihart kavart, ám az internet népe humoros választ adott:

ƒ„Emlékezzünk Darth Vaderre, aki forradalmasította az űrbéli építkezést, és kiemelt figyelemmel kísérte fia életpályáját.”

„Gyászoljuk Adolf Hitlert, az ígéretes festőt és állatjogi aktivistát, akinek halála az öngyilkosság problémájára is felhívta a figyelmet.”

„Sok mindent mondhatunk a jó Hannibal Lecter doktorra, de az tagadhatatlan, hogy kiváló ízlése van az emberek terén.”