Fegyveresek elrabolták egy lengyel olajtársaság hat helyi alkalmazottját Északnyugat-Pakisztánban – közölték vasárnap katonai források.
A krakkói Geofizyka társaság munkásait szombaton rabolták el a Dera-Iszmáilhán várostól 80 kilométerre fekvő Drazinda településen – számolt be a térségbeli biztonsági erők két tisztviselője.

A Geofizyka a lengyel PGNiG állami gázszolgáltató társaság leányvállalata, amely a honlapja szerint augusztus óta felszámolás alatt áll.

A PGNiG szóvivője az esetről azt mondta, hogy az elrabolt emberek a Geofizyka számára dolgozó helyi alvállalkozók voltak, és nem lengyel állampolgárok.

Az eset helyszíne közel fekszik Dél-Vazirisztán törzsi területhez, amely határos Afganisztánnal.

Évekkel ezelőtt, 2008 szeptember 28-án egy tálib fegyveres csoport Attok járásban elrabolt egy lengyel mérnököt, Piotr Stanczakot, aki a Geofizyka társaság megbízásából olaj- és gázmezők feltárásán dolgozott. A támadók a pakisztáni börtönökben fogva tartott társaik szabadon engedését, valamint azt követelték, hogy az iszlámábádi kormány vonja vissza a hadsereget a pakisztáni törzsi területekről, ahol a katonák a tálibokhoz közel álló iszlamista harcosok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjai ellen folytattak hadműveleteket.

A lengyel mérnököt a tálibok lefejezték, tettüket azzal indokolták, hogy Pakisztán nem teljesítette követelésüket.