Brutális bűncselekmény történt az alsó-szászországi Hameln városában. A tudósítások szerint egy 38 éves férfi 28 éves feleségét a nyakánál fogva autójához kötötte, majd a sértettet az aszfalton és a macskaköveken keresztül végigvonszolta a város utcáin. 
Hameln városának – amely a patkányfogó legendájáról ismert – lakói megdöbbentek az eseményen. Az elkövetők identitását a német média legtöbb írott anyagában nem találjuk, ám egy portál beszámolt arról, hogy kurd gyökerű német állampolgárokról van szó.

A szörnyű bűntény megrázta Hameln lakosságát, a fiatal hölgyet az elkövető a nyakánál fogva kötötte az autója mögé, majd a város utcáin keresztül több száz méteren át vonszolta, iszonyú kínokat okozva ezzel a nőnek –  írja a welt.de. A 28 éves sértett életveszélyben van, míg a 38 éves elkövető a rendőrségen feladta magát.
Mindannyian megrendültünk, hogy a gyanúsított micsoda elképzelhetetlen brutalitással vitte véghez ezt a kegyetlen bűncselekményt
– mondta el Hameln szóvivője, Thomas Wahmes.

A nyomozás megállapította, hogy a férfi – aki egyébként a sértettel egy közös gyermek apja –, vasárnap  délután követte el a cselekményt, oly módon, hogy egy körülbelül ujjvastagságú kötelet a sértett nő nyakára kötött, majd azt az autóra erősítette. Az elkövető ezután a gépjárművével elindult, és az asszonyt az aszfalt, majd a macskaköves útszakaszokon keresztül, mintegy 250 méteres távon vonszolta. A lakók eközben hallották a sértett sikoltozását. A kötél az autó mögött egy kanyarban eloldozódott, a rendőrség szóvivője szerint egyelőre ismeretlen okból. A sértett az út közepén maradt, így járókelők fedezték fel a súlyosan sérült nőt. A nőt azonnali operációra a hamelni kórházba vitték, majd helikopterrel a hannoveri speciális klinikára szállították, ahol újabb beavatkozásra került sor. A nő jelenleg életveszélyes és válságos állapotban kómában fekszik jelenleg is a kórházban. A tettes cselekménye után jelentkezett a rendőrségen. A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. Az elkövető és a sértett hosszabb ideje külön élt. A tudósítások tisztességesen beszámolnak a cselekmény körülményeiről. Ám egy másik információforrás politikailag korrekt módon ugyan megerősíti elsőre, hogy német állampolgár volt a férfi is, meg a hölgy is, ám kiemeli, hogy „kurd gyökerekkel”.