Tíz évvel a 17 éves Laura Bailey tragikus halála után a család megemlékezett az esetről nyilvánosan, mert azt akarják, hogy mindenki tudja az igazságot!
Egy múzeumban szurkálta halálra a fiatal anyukát volt élettársa. A nő utolsó erejével gyermeke életét mentette, és a család egy megemlékezésben mondta el, hogy mi történt, hogy mindenki tudja meg, milyen bátor volt Laura!

A megemlékezésen ezt mondták:
„Azt akarom, hogy az emberek tudják, mit tett Laura! Mindenki csak egy fiatal lányt látott, aki ijedten sikít egy tragikus támadásban, de ez nem igaz! Nyugodt volt, megfontolt és egy igazi hős sok ember számára aznap.

Kevesen tudják, mi történt aznap. Laura 6 szúrást kapott, és már a harmadiknak is halálosnak kellett volna lennie.”

Ez volt az a pillanat, amikor az ominózus napon Laura a volt barátjával Kevinnel találkozott, hogy megmutassa a gyereküket. Ehelyett Kevin mögé lopakodott és halálra késelte. Ezután a férfi leugrott a múzeum harmadik emeletéről és életét vesztette.

Laura testével védte a gyermeket, és még a hatodik szúrás után is egyetlen egy dolog érdekelte: hogy utolsó erejéből egy másik látogatónak adja át a gyermekét, ezzel biztonságba helyezve.

De Laura nem azért volt egy hős, mert testével védte gyermekét.

„Laurát széles körben becsülték és szerették. Sok felnőttnek és gyereknek segített. Egy jótékonysági intézményben töltötte szabadidejének jó részét, mert hitte, hogy minden tett számít, és általa másnak is jobb lehet az élete. Az intézmény még az egyik termüket is elnevezte Lauráról. Annyi emberért tett olyan sokat!”

Forrás: mirror.co.uk