Véghajrában az amerikai elnökválasztási kampány. Újabb fordulatként most a republikánus jelölt szerzett előnyt demokrata riválisa előtt. A Washington Post felmérése szerint egy héttel a választás előtt 46-45-re Donald Trump vezet.
Trump Wisconsinban kampányolt, ahol arra próbálta rábeszélni az előszavazókat kedden, hogy változtassák meg a szavazatukat rá. Erre csütörtökig van lehetőségük.

- Ha itt élnek, Michigan-ben, Pennsylvaniában vagy Minnesotában, akkor megváltoztathatják a szavazatukat Donald Trump javára, és újból naggyá tesszük Amerikát, rendben? Clinton nem teszi naggyá Amerikát – mondta a republikánus jelölt.

Obama elnök Ohióban védelmébe vette Hillary Clintont, miután újra vizsgálják a jelölt e-mail ügyét. Az FBI igazgatója 11 nappal a választás előtt jelentette be a hírt.

- Követett el hibákat? Természetesen, ahogyan én is. Nincs senki a közéletben az utóbbi 30 évben, aki ne tett volna ilyet, de ő alapvetően jó és tisztességes ember, aki tudja, mit tesz. Kiemelkedő elnök lesz – mondta Barack Obama.

A bizonytalan helyzet semmiképp nem jött jól a Floridában kampányoló Clintonnak, mert védekeznie kell. Trump természetesen kihasználja, hogy az ő botrányairól most kevesebb szó esik, és azonnal támadásba is lendült.