A kis Amber Rose arca teljesen eltorzult a baleset következtében, az orvosok azt is csodának tartották, hogy túlélte. Amikor a 270 kilós kerék rádőlt, az arca és a csontjai is összezúzódtak. Az apjának sikerült valahogy levenni róla a kereket, majd össze kellett tartania a szétnyílt arcát, amíg vezettek a mentősök felé. De a most 10 éves lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy senki nem hitte, hogy túlélheti.
Azonban miután felébredt a kómából, hamarosan el is mesélte anyukájának, hogy miket tapasztalt „odaát”. Állítása szerint „lebegett a mennyország felé” ahova „fehér fény és ismétlődő imák vezették.” Azt is mondta, hogy kilépett a testéből, és felülről látta, ahogy az apja leszedi róla a kereket. Amber azért döntött úgy, hogy visszatér, mert nem akarta, hogy a családja szomorú legyen!

Azt is hozzá tette, hogy boldog volt a mennyországban. Látta a családját, és képes volt érezni a bánatukat és szívfájdalmukat. Ekkor döntött úgy, hogy visszatér.

A család most a kislány kezelési költségeire gyűjt. Az orvosok nem tudnak minden csontot rendbe hozni rajta, ahogy az arcát sem teljesen. Az agya és szervei és sérültek a lánynak.