Az iraki titkosszolgálat szerint egyre nagyobb paranoia uralkodik az Iszlám Állam felső vezetői körében. Az elmúlt hetekben a de-facto állam kalifája például már nem mer a robbanószerekkel megrakott mellény nélkül aludni.
Egyre több kiszivárgott információ utal arra, hogy az Iszlám Állam első embere, Abu Bakr al-Bagdadi érzi az általa vezetett de-facto állam vesztét. A kalifának kikiáltott terrorista-vezéren eluralkodott a paranoia, a források arról számolnak be, hogy Moszul lehetséges elvesztése óta a vezető csak pár órát alszik éjjelente titkos, földalatti bunkerében és mindig rajta van a robbanóanyagokkal teli mellénye.

Moszult az iraki hadsereg a kurdok segítségével az ősz elején kezdte megtámadni, azonban nincs könnyű dolguk.

A város környékét viszonylag gyorsan – értsd. hetek alatt – elfoglalták, azonban a korábban kétmilliós lakossággal bíró nagyvárost egyelőre nem sikerült elfoglalniuk, jelenleg a külső kerületekben folynak a harcok. Az iraki hadsereg azonban falba ütközött, hisz a város szívébe, nagyon mélyen tömörültek be a terroristák.

Az iraki hadseregnek számos Moszul belvárosában élő forrása van, akik folyamatosan küldik az információkat arról, hogyan is viselkednek a terroristák. Egyiküktől azt tudták meg, hogy Abu Bakr al-Bagdadi már kezd teljesen összeroppanni a nyomás alatt.

A robbanóövével együtt fekszik le éjjelente. Nem akarja, hogy az ellenség élve kapja el, így ha rátámadnának, készen áll a halálra és akkor felrobbantja magát”
– írja a forrás.