A brit muszlimok már pánikolnak, mivel szerintük a rendőrök már nem is igazán foglalkoznak az ellenük irányult bűncselekményekkel.
Egy Londonban élő muszlim férfi kikelt a hatóságok ellen, mivel azok szerinte képtelenek helyesen kezelni az iszlámellenes támadásokat. Azt panaszolta elsősorban, hogy családja ellen már többen követtek már el támadást, legutóbb székletet talált az ajtaja előtt.

Bilall Ahmed szerint többször előfordult, hogy az autóját vandálok rongálták meg.

Legutóbb valaki összekarcolta a BMW-jének a motorháztetőjét, valamint betörték az egyik oldalablakot is. A több mint hárommillió forintos autójában ért kárt nagy valószínűséggel kifizeti a biztosítója –írja az RT.

A panaszos családapa fel van háborodva, mert szerinte a rendőröket nem érdekli az esete, nem tesznek semmit a támadások elkerülése végett.

Hatszor történt hasonló velem. Úgy érzem a rendőrök nem akarnak foglalkozni az ügyemmel. Megmondtam a rendőröknek, hogy vallási okokból támadnak folyamatosan engem, ám nem vettek komolyan”
– mondta a férfi, aki szerint egy rendőrnő elvigyorodott, mikor a lakásában felvette a jegyzőkönyvet.

Annyira felhúzott ezzel a tettével, hogy majdnem kidobtam az otthonomból”
– fogalmazta sérelmeit Ahmed.

A felháborodott lakos a helyi lapoknak elmondta, hogy a családjával állandó félelemben él, ami nem megengedhető.

A helyi rendőrségi szóvivő azonban igyekezett eloszlatni a kedélyeket és elmondta, hogy a muszlim férfi ügyét ugyanúgy kivizsgálják, mint bármelyik más hasonlót, a kollégái pedig már keresik az autórongálót, azonban a nyomozás még a kezdeti stádiumban van.

A szigetországban amúgy az utóbbi időben drasztikusan megemelkedett a muszlimok elleni támadás, a jelentések szerint az utóbbi évhez képest megduplázódtak az ellenük végrehajtott bűncselekmények száma. Leggyakrabban az általuk viselt kirívó, a környezetbe nem illő öltözet váltott ki haragot.