Úgy tűnik, hogy az embercsempészek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a migránsokat Európába juttassák.
A Müncheni Orvostudományi Egyetem beszámolója alapján a Breitbart arról írt, hogy a közelmúltban több olyan esetre derült fény, melyek szerint az embercsempészek gázolajat és más anyagokat itatnak a migránsokkal annak érdekében, hogy megnyugtassák őket a tengeren.

A beszámoló alapján az esetek többsége “csak” rosszulléttel végződött, ám egy halálesetet ennek tulajdonítanak az orvosok.

A The Lancet nevű tudományos folyóiratban közölt, részletesebb egyetemi beszámolóból kiderült, hogy a három, 16, 18 és 21 éves észak-afrikai bevándorló már számos orvosi problémával érkezett Olaszországba. 

A korai vizsgálatok azt mutatták, hogy mindhármuknál a hiperventilláció (értsd. túllélegzés – a szerk.) tünetei álltak fenn, vérükben pedig azonosítatlan nyálkát és súlyos oxigénhiányt mutattak ki. Az orvosok megpróbálták kideríteni, hogy mi lehet az oka a bevándorlók gyengélkedésének, de állapotuk egyre csak romlott. Egyikőjük már az intenzív osztályon életét vesztette, a másik két migránsnál azonban kimutatták a rosszullét okát, amely a gázolaj volt.