Halálra drogozta négyéves kislányát, hogy kedvére kamatyolhasson barátjával a 37 éves Michala Pyke. A négyéves Poppynak hat hónapon keresztül cukorkának mondott drogot adagolt a kegyetlen anya, hogy az ne zavarja őt, amíg díler pasijával szexel.
Drogdílerétől diazepámot kért és kapott, melyet szorongás és görcsök kezelésére szoktak szedni – jóval kisebb adagban, mint amennyit a nő megetetett kislányával. "Olyan lesz, mintha egy kék színű smartiest adnék neki, aztán mehet aludni, haha" – írta egyik üzenetében Pyke.

2013. júniusában Poppy eszméletlen, kékülő testére találtak rá a kanapén, a kislányt kórházba szállították, aki másnap pedig ki volt kapcsolva az életbentartó gép. Hogy ki kapcsolta ki, nem sikerült kiderítenie a nyomozásnak. Boncolásakor a vizsgálatok ketamint, heroint és methadont is kimutattak a gyermek szervezetében. Házkutatás alatt pedig még további ezer tablettára találtak az anyánál.
A szomszédok elmondása alapján, nemcska droggal tömte a gyereket, de bántalmazta is, többször látták, hogy felpofozza a síró kislányt.

A kegyetlen Pyke és barátja, John Rytting még vár a bírói ítéletre.