Szíriai migránsok öltek meg egy szerb énekes-zeneszerzőt Ausztriában.
Az osztrák rendőrség csak most, két héttel a gyilkosság után hozta nyilvánosságra annak a gyilkosságnak a részleteit, melynek áldozata a harminc éves szerb énekes-zeneszerző, Aleksandar Marković. Őt két tizenkilenc éves szír migráns ölte meg, miután megpróbálták kirabolni a salzburgi lakását. Kezeit, lábait megkötözték, a férfit a fürdőkádba tették és a bankkártyája kódját követelték tőle. Közben fojtogatták. A lakást feldúlták és elvittek minden értékes dolgot, többek között az áldozat ruháit, táskáját.

Az egyik migránst Németországban fogták el. A rendőrség pontosan tudta, kit keres, mivel megtalálták az áldozat lakásán kiesett  személyes dokumentumait. Előállítása során megtalálták a bűntársa elérhetőséget is, így most már ő is előzetesben van.

Az áldozat a két menekült férfit a salzburgi vasútállomáson ismerte meg, valószínűsíthető, hogy a lakásába is ő maga engedte be őket.

A hatóságok nem győzik hangsúlyozni, hogy  a migránsokkal kerüljünk minden kontaktust, legfőképpen ne adjuk meg nekik a lakcímünket, munkahelyünk címét – egyszóval semmi olyat, ami alapján felkereshetnek bennünket és akár  fentihez hasonló tragédia történhet.