A kétgyermekes muszlim anya Lubna családja nyomására kereste fel a saría bíróságot, miután férje megverte és megerőszakolta. 
Lubna azóta már külön él a férjétől, de nem hagyta annyiban a dolgot, először a brit bíróságot kereste meg. A családja azonban erősködött, hogy a saría jogrendszer alapján működő szervezethez is menjen el az ügyével. 

A saría bíróságon azonban nem mondták ki az iszlám által szentesített válást, hanem, azt javasolták Lubnának, hogy menjen vissza az őt megerőszakoló férjéhez. 
Brit jogvédők úgy látják, hogy nagyon sok muszlim nővel történik hasonló dolog a szigetországban. A saría egyáltalán nem tiszteli a nőket, az iszlám pedig figyelmen kívül hagyja a brit jogrend alapján érvényes válást. 

Egy saría szakértő, dr. Ahmad al-Dubayan arról beszélt, hogy az országban mindenhol vannak saría jogrenden alapuló bíróságok. Annak ellenére, hogy ezek nem elismert bíróságok Nagy-Britanniában, a muszlimok gyakran felkeresik szervezeteiket. 
Azt sem lehet biztosan tudni, hogy hány saría bíróság van a szigetországban.

"Van, aki szerint 80, van, aki 50-ről, mások 30-ról beszélnek, nem tudom. Erről sajnos nem készült felmérés."
Egy munkáspárti képviselő, Naz Shah az ügy kapcsán a következőt jelentette ki: "Csak egy jog van Nagy-Britanniában, és az a brit jog. Ebben biztos vagyok."