A papírok részletesen mutatják meg azokat a helyeket Európában, amelyek ellen a dzsihadisták merényleteket terveznek, közülük a legjelentősebb Franciaország. Meglepő viszont, hogy Nagy-Britanniában tervezett akciók nem szerepelnek az adatok között – olvasható az Express cikkében.
A dokumentumokat még júliusban foglalták le, de a tartalmukat csak most hozták nyilvánosságra az európai biztonsági szolgálatok. A papírok tartalmaznak a célpontok megnevezése mellett olyan neveket is, akik finanszírozzák a terrorszervezetet, valamint propagandisták és tengeren túli szimpatizánsok nevei is felmerülnek.

Az adatok elemzése segíthet megérteni a terrorszervezet működését és az információk birtokában hatékonyabban lehet majd fellépni az ISIS ellen.

Az amerikaiak légibázist hoztak létre Kuvaitban. Rupert Jones az amerikai vezetésű műveletek helyettes parancsnoka úgy fogalmazott, hogy a terrorszervezet vezetőit kell elkapni, ahhoz, hogy fel lehessen számolni az egész szervezetet.
Jones megemlítette, hogy egy ISIS okostelefon is lefoglalásra került a közelmúltban, amely tartalmazott terveket, és speciális támadási helyszíneket Franciaországban.

Az ATV a napokban arról számolt be, hogy többek között a potenciális célpontok között szerepel a francia bűnügyi rendőrség párizsi központja, a karácsonyi vásár a Champs-Élysées sugárúton, a Párizshoz közeli Disneyland, kávéházi teraszok a főváros északkeleti negyedeiben, egy párizsi metrómegálló, valamint más vallási helyek.

Jelentős a terror készültség a legtöbb európai nagyvárosban, miután egyre több jel mutat arra, hogy az Iszlám Állam és már terrorszervezetek összehangolt merénylet-sorozattal készülnek az ünnepek alatt a kontinensen.