A német nagyváros lakói döbbenten vették tudomásul, hogy az egyik áruházlánc úgy döntött:
Megszüntetik a karácsonyi dekorációk árusítását, mert a muszlim „bizniszre” állnak át – olvasható a 888.hu cikkében

Az egyik vásárló, aki a német Bild című lapnak nyilatkozott, elmondta: pénteken még látta, hogy a Woolworths egyik sorában karácsonnyal kapcsolatos kiegészítők, fadíszek, csokimikulások voltak kirakva, egy nappal később azonban hiába kereste ezeket, csak üres polcokkal találkozott.

A vásárló megkérdezte az áruház egyik alkalmazottját, hogy mi történt, mire azt a választ kapta:
Muszlim üzletté váltunk, nem akarunk karácsonyi cikkeket eladni.„

Seda Capakcur, a helyi áruház vezetője megerősítette a hírt – a dortmundi Woolworths valóban nem akar ünnepi tárgyakat értékesíteni a boltban – fogalmaz a 888.hu.

A dortmundi eset hatalmas felháborodást váltott ki Németországban, ezért a cég egy hivatalos közleményt adott ki, melyben kifejtik:
”A Woolworths természetesen nem egy muszlim vállalat. A karácsonyi kiegészítők szeptember elejétől egészen december végéig megvásárolhatóak az üzletekben. Bár valóban egyre kisebb a kereslet az ilyenfajta termékek iránt, így a cég igyekszik a polcokon lévő árukat szétosztani a többi üzlet számára. A dortmundi eset pedig nem a helyi muszlim közösségek, és nem is a tömeges bevándorlás miatt történt.„
– áll a 888.hu cikkében.

A város vezetői arról számoltak be, hogy a keresztények kevesebb mint 30 százalékát teszik csupán ki annak az Észak Dortmundi városrésznek, ahol a bolt található – olvasható a témával foglalkozó Breitbart cikkben.