Az Európai Határvédelmi Ügynökség (FRONTEX) adatai megdöbbentették egész Olaszországot. Idén októberben 27500 migráns érte el az olasz partokat. Soha korábban nem érkezett egy hónap leforgása alatt ennyi migráns a Földközi-tengeren keresztül. Az adat elrettentő, hiszen szeptemberben fele ennyi migránst regisztráltak.
Idén eddig 160 ezer illegális bevándorló érkezett Olaszországba, és több mint 20 ezer kiskorú kísérő nélkül kelt át a tengeren – írja a krone.at.

A kérdés az, hogy az olaszok meddig bírják még a nyomást. A beszámolt róla, hogy az osztrákok és a németek is részben beálltak Orbán Viktor korábbi javaslata mögé, miszerint a tengeri úton keresztül érkezetteket vissza kell szállítani egy észak-afrikai országba, ahol az oda kihelyezett európai hatóságok eldöntik, hogy kaphatnak-e európai menekültstátuszt.

A magyar miniszterelnök ettől azt reméli, hogy kevesebb gazdasági bevándorló indulna útnak, valamint hogy kevesebben is fulladnának vízbe.

A lakosok azonban nem értik, miért nincs még érdemi lépése az EU vezetőinek. Netán úgy gondolják, hogy Olaszország legyen a migránsoké?!