A hamarosan hivatalba lépő amerikai elnök, Donald Trump meglepő kijelenést tett egy Szíriáról és a Közel-Keletről folytatott TV vitában.
A riporterek a terrorizmusról és a Közel-Keletről kérdezték őt mire Trump azt mondta, hogy ha Kadhafi és Szaddám Huszein még élne akkor az Egyesült Államoknak nem kellene részt venni a béketeremtésben a térségben mert ezek a vezetők rendet tartanának a saját országukban.

Trump szerint Kadhafi és Szaddám Huszein nem volt terrorista, de miután Amerika megpróbálta odavinni a demokráciát a két ország a terroristáké lett.

A riporterek ezután Szíriáról kérdezték. Trump úgy vélekedett, hogy ott sem más a helyzet: “Nem szeretem Asszádot, de ha le akarjuk őt erőszakkal cserélni, akkor mi a garancia rá, hogy nem jön valami még rosszabb.” – mondta Trump.

Trump azt is megjehyezte, hogy felháborítja az hogy  az Obama, kormányzat pénzt adott a szíriai ellenzéknek, hogy háborút szítson egy demokratikusan megválasztott elnök ellen.


Úgy tűnik Trump nem akarja elnöksége alatt a szíriai terroristákat támogatni, az sem elképzelhetetlen, hogy végre hagyni fogja Amerika Moszkvának, hogy rendet csináljon a széthullott országban.

Forrás: annonews.co