Legalább 50 ember életét vesztette és több mint 30-an megsebesültek csütörtökön, amikor egy öngyilkos merénylő robbantott egy nyugat-iraki, szunniták lakta településen tartott esküvőn – jelentette az al-Arabíja pánarab televízió.
Az asz-Szumaríja pánarab televízió korábban legalább 16 halottról és 30 sebesültről jelentett, míg a Reuters brit hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva 12 halottról és 35 sebesültről tud.

Értesülések szerint egy autóba rejtett pokolgép robbant a Fallúdzsától délre fekvő Amaríja településen. Az öngyilkos támadás célpontjai szunnita tartományi tisztségviselők lehettek, akik szemben állnak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel. Az al-Dzsazíra pánarab televízió szerint a halottak közt civilek és helyi törzsi milíciák vezetői is vannak.

Egyelőre egyetlen terrorszervezet sem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de az Iszlám Állam – dacára annak, hogy komoly területeket vesztett az elmúlt évben Irakban – számos merényletért felelős a közel-keleti államban.