Vlagyimir Putyin katonákat vezényelt felszerelésükkel együtt Kalinyingrádba, ami egy balti tengeri orosz terület.
Putyin Oroszországa azt tervezi, hogy a 2014-es tavaszi krími invázióhoz hasonlóan a balti államokra is rátámad - az amerikai négycsillagos, nyugdíjas tábornok Jack Keane aggodalmait a Mirror hasábjain osztotta meg.

A Pentagonban is számolnak ezzel a verzióval, mert több jel is erre mutat. A balti tengeri orosz területre, Kalinyingrádba az orosz hadvezetés az elmúlt hetekben, hónapokban több ezer katonát, katonai felszerelést és nukleáris tölteteket hordozni képes ballisztikus rakétákat költöztetett.

Kalinyingrád, a NATO-tag Lengyelország és Litvánia közötti területen, a Balti-tenger partján fekszik.

A veterán amerikai tábornok azt is felvetette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök jól választotta meg a haderő összevonásának idejét. Ebben az időszakban Obama jelenlegi elnök már nem, Trump pedig még nem tud érdemi döntéseket hozni: ezt az időt nevezik az amerikai politikában "béna kacsa" időszaknak.

Mr. Keane a The Times angol napilapnak árulta el, visszautasította Trump ajánlatát, hogy hadügyminisztere legyen és kifejtette: "Az oroszok [most] jelentős nyomást gyakorolnak a balti államokra. Nagyon is valós lehetőség, hogy hibrid háborúval a kis független országokat megszállja.".