Platon Lebedev unokája, a 19 esztendős Diana Lebedeva BMW-je egyelőre ismeretlen okokból megperdült és a Luganói-tóba csapódott. A dolog legfőbb érdekessége Lebedev és Putyin kapcsolata. Vajon csak egy szimpla baleset volt?
Igencsak különös körülmények között szenvedett halálos balesetet Svájcban a 19 esztendős Diana Lebedeva. A fiatal lány egyik barátjával autózott BMW X6-osukkal, amikor a kocsi megpördült, majd lesodródott az útról és egyenesen a Luganói-tóba zuhant. 

A járművet a 23 éves Azer Yagubov vezette, aki egyébként egy azerbajdzsáni üzletember fia és együtt tanultak Dianával Svájcban. A balesetben mindketten életüket vesztették, orosz és svájci egybehangzó források szerint holttestüket a tó fenekén találták meg. Halálhírüket a berni orosz nagykövetség is megerősítette.
A divatérzékéről és aktív közösségi média használatáról ismert, rendkívül tehetségesnek tartott fiatal lány kapcsán fontos megjegyezni, hogy nagyapja az az 59 éves Platon Lebedev, aki korábban 11 évet ült börtönben többek között adócsalás és pénzmosás miatt, valamint – és ez a lényegesebb – Vlagyimir Putyin egyik legnagyobb üzleti ellenlábasa.

Bár ez még alapjában véve nem lenne ok összeesküvés-elméletek gyártására, azonban a rendőrség eddigi, meg nem erősített vizsgálatai és a szemtanúk beszámolói szerint a páros autóját egy másik sofőr a csúszós úton gyorshajtásra kényszerítette a híd közelében, ez okozhatta az autó megpördülését.

A sors kegyetlensége, hogy a Lady Dianához hasonlított szépség éppen abban az évben, 1997-ben született, amikor a hercegné tragikus körülmények között, szintén autóbalesetben vesztette életét.