Felrobbantottak Párizsban egy luxusautót, mert azt olyan rosszul parkolták le, hogy a rendőrök azt hitték: bombát rejtettek el benne. Pedig csak egy hanyag milliomos volt lusta parkolót keresni.
Olivier 150 ezer eurós (46 millió forintos) Porsche Carrera S-ével indult el szórakozni a párizsi éjszakába. A nightclub közelében azonban nem talált parkolót, ezért befarolt a taxisávba, és vészvillogóval otthagyta a luxusautót - írja a The Local.

A buli végén a férfi nem akart hazavezetni, ezért hívott egy taxit, és a vészvillogós Porschét pedig otthagyta a taxiállomáson.

Az állandóan villogó, elhagyatottnak tűnő, furcsán álló luxusautó hamar magára vonta az emberek figyelmét, és mivel Párizsban a terrorfenyegetettség miatt nagyon magas a biztonság és a feszültség szintje, a lakosok végül kihívták a rendőröket.

A tűzszerészek is kiérkeztek, és mivel a szakemberek arra gyanakodtak, hogy ennyire rosszul csak azok parkolhatnak, akik valamilyen bűntényre készülnek, úgy döntöttek, ellenőrzött körülmények között felrobbantják az autót. Végül csak a motorháztetőt robbantották be, és megbizonyosodtak arról: nincs bomba a járműben.

Olivier elismerte, hogy nem kellett volna ilyen „gyanúsan” otthagynia az autóját, de szerinte a rendőrség más megoldást is találhatott volna a problémára.