A börtönigazgató lassan belefullad a kritikaözönbe: ízléstelennek és tiszteletlennek tartják, amiért figyelmetlenül osztotta be a fogvatartottakat.
Hatalmas botrányt kavart Franciaország-szerte, mikor kiderült, mit csomagoltak a Francia Riviérához közeli Grasse börtönében a rabok. Az intézményben raboskodók gyakran töltik a napjukat azzal, hogy különböző magánvállalatoknak végeznek munkát – elsősorban csomagolást –, de most a börtön vezetői nagy félrenyúltak.

Öt rab ugyanis szexuális segédeszközöket, elsősorban dildókat csomagolt. Ez már önmagában is furcsa lehetne, de az öt rabból négyet szexuális bűncselekmények miatt zártak börtönbe…

„Ez az áldozatokkal szemben tisztességtelen! El tudják képzelni, mit érezhetnek most ezeknek a szörnyetegeknek az áldozatai?” - kérdezte Hervé Segaud, a francia börtönszövetség szóvivője.

A férfi szerint az jó ötlet, hogy a börtönökben foglalkoztatják a rabokat, de ezt a mostani esetet felháborítónak tartja. Hozzátette, hogy szerinte ez az elfoglaltság a rabok szempontjából sem volt előnyös, hiszen emlékezteti őket a „betegségükre”.

A börtön vezetése pediga jövőben sokkal figyelmesebb lesz, és körültekintően fogja kiosztani a feladatokat a raboknak.