Az idős tulajdonos sikertelenül próbálja elbarikádozni a hotel bejáratát | A kormány Olaszország-szerte magántulajdonú ingatlanokat foglal le a „menekültek” elhelyezésére | Angol felirat bekapcsolható a videón
Az olasz rendőrség nemrég erőszakkal lefoglalt egy hotelt, hogy ott afrikai migránsokat szállásoljon el – a 80 éves tulajdonos akarata ellenére

A felvételen látható idős férfi Luigi Fogli, a Hotel Lory tulajdonosa Ficarolo-ban, Rovigo tartományban.

A pangó turizmus miatt Fogli először belement, hogy észak-afrikai ’menedékkérőknek’ biztosítson szállást, de elállt szándékától, amikor kiderült, hogy csak 7 eurót fizetnek neki „menekültenként” egy éjszakára.

Ekkor a helyi önkormányzat egyszerűen erőszakkal lefoglaltatta a hotelt és rendőrökkel kényszeríttette a tulajdonost a migránsok fogadására.

Erre állítólag egy közelmúltban megszavazott olasz törvény jogosítja fel az önkormányzatot, amely lehetővé teszi magántulajdonú ingatlanok lefoglalását “menedékkérők” elhelyezésére.

A videón látható, ahogy Fogli megpróbálja elbarikádozni a hotel bejáratát és közben azt mondja a rendőröknek: „Ez nem a maguk tulajdona! Nem, ők nem jöhetnek be!”

A rendőrök elmondják, hogy csak a ’munkájukat végzik’ – majd közlik a tulajdonossal, hogy ha az nem adja oda a szobakulcsokat, akkor be fogják törni az ajtókat. Mire Fogli: „A saját lakásomba is akarnak tenni belőlük?”

Eközben a „migránsok” elhelyezkednek a kis szálloda halljában…

Információk szerint Fogli később el is veszítette az eszméletét a kiállt stressz miatt.

Olaszországban máshol is történnek ilyen esetek a DMF jelentése szerint. „Vannak helyek – mint itt is – ahol a tulajdonosok ellenállnak; máshol együttműködnek és a védelem ügye a helyi lakosokra marad.”

Mostanában a polgárok Európa-szerte alanyai a hatóságok ’látogatásainak’; sőt, előfordul, hogy le is tartóztatnak embereket csak azért, mert kritizálni merészelték kormányuk „nyitott ajtók politikáját” a muzulmán invázióval kapcsolatban.

A holland Leeuwarden városában például rendőrök ’látogattak meg otthonukban’ 20 embert, akik ellenezték a környéken létrehozandó „menedékközpontot”; másokat pedig figyelmeztettek, hogy „figyeljenek oda a hangnemre” a közösségi médián…

Elképzelhető, hogy ezeknek a rasszistáknak nem tetszik a muzulmán jövevények egzotikus viselkedése, például, hogy azok megerőszakolják a helyi nőket, vagy hogy a hátsó felüket mossák egy nyilvános közkútnál?