A hatóságok bezárattak egy iskolát a Franciaországi Toulouse-ban, mivel a vádak szerint a radikális iszlámra neveli a diákokat – a támogatók között Soros György is feltűnik.
A Dél-Franciaországban található Toulouse egyik iskolájának bezárása kapcsán cikkeztek a francia sajtóban. A három éven keresztül hivatalos iskolaként működő Al-Badr oktatási intézmény profilja szerint az iszlámra koncentrált, vádlói szerint többet tanították a diákoknak az iszlám törvénykezést, a saríát, mint a francia történelmet, írja a bvoltaire.fr. Az iskolába érkező tanfelügyelők arról számoltak be, hogy a hagyományos tantárgyakat roppant hiányosan tanították, a Koránnal kapcsolatos ismereteket – melyeket ráadásul meglehetősen követhetetlenül közvetítettek – viszont lényegesen több időt szántak.

A hatóságok szerint bújtatott iszlamizációt folytatott iskolájában az alapító, Abdelfattah Rahhaoui, aki viszont az iskola felfüggesztésére még a tanév elején a Facebookon reagált: visszautasította az őt ért vádakat, törvénytelennek és jogtalannak nevezte iskolája bezárását. Szerinte pusztán azért mondják rájuk, hogy a dzsihád új generációját, és iszlamista militánsokat képeznek, mert például lézerharcos, illetve ahhoz hasonló játékokat játszottak csapatépítés gyanánt.

Az Abdelfattah Rahhaouiról szóló cikkek többször is megemlítik egy francia szervezet nevét, a CCIF a franciaországi iszlamofóbia ellen hirdetett harcot, és szerintük a szervezet tevékenységének köszönhető az Al-Badr iskolához hasonló intézmények szaporodása – a CCIF-et egyébként Soros György támogatja.