Miután kiderült, hogy Trump Dél-Karolina kormányzóját, Nikki Haleyt jelöli az ENSZ nagyköveti posztjára, ismét egy nőt nevezett meg leendő kabinetjének egyik tagjaként.
Az oktatási miniszteri tisztségre Betsy Devos michigani politikusnőt jelölte az Egyesült Államok megválasztott elnöke. 

Betsy DeVos briliáns és szenvedélyes szószólója az oktatás ügyének."
– írta közleményében Donald Trump, leszögezve, hogy a leendő miniszter irányításával majd alapjaiban reformálják meg az oktatási rendszert.  

A korában a michigani Republikánus Párt elnökeként is tevékenykedő, milliárdos DeVos kiválasztása azt is jelezheti, hogy Donald Trump tartja magát választási ígéretéhez, miszerint olyan átfogó oktatási reformot akar, amely jelentős mértékben kiszélesíti az iskolaválasztási lehetőségeket, s a szegényebb rétegeknek is lehetővé teszi, hogy – állami segítséggel – magániskolát választhassanak gyermekeiknek.

Tudjuk, hogy gyermekek milliói, elsősorban alacsony jövedelmű és kisebbségi csoportokhoz tartozó családok gyermekei nem jutnak megfelelő színvonalú oktatáshoz. Üdvözöljük, hogy a Trump-kampány az iskolaválasztás lehetőségeinek kiszélesítésére összpontosít és józan észre alapozó javaslataival minden gyermeknek segít minőségi oktatáshoz jutni."
– fogalmazott DeVos még szeptemberben, amikor Trump előterjesztette az oktatásra vonatkozó elképzeléseit.

Betsy DeVos a második nő a megválasztott elnök leendő kormányában. Donald Trump szerdán reggel ENSZ-nagykövetnek választotta Nikki Haley dél-karolinai kormányzót, aki szintén az egyik nagy bírálója volt a kampányban.     

MTI