Bár az amerikai választásoknak vége, a Demokrata Párt rajongói tovább erőltetik a meglehetősen izzadságszagú kampányukat, miszerint Donald Trump elcsalta a választást. 
Ezúttal a liberális médián söpört végig az a hír, miszerint "valódi, terhelő bizonyítékok támasztják alá", hogy a Republikánus Párt legalább három, kulcsfontosságú államban manipulálta a választáshoz használt gépeket. A hírt elsőként a New York Magazine írta meg, majd azt kritika nélkül természetesen átvette az egyik legnagyobb brit online napilap, az Independent. 

Azonban a hír mindössze egy maréknyi demokrata aktivistára épül, akik közt egy választási jogokkal foglalkozó ügyvéd és egy informatikai szakértő is megtalálható. Állításuk szerint az általuk felgöngyölített "valódi, terhelő bizonyítékok" azt mutatják, hogy három fontos államban a Republikánusok meghackelték a szavazógépeket.

Csakhogy ezek a derék aktivisták nem hajlandóak sem hivatalos sajtótájékoztatót, sem hivatalos közleményt adni az általuk felkutatott bizonyítékokkal kapcsolatban. Mi több, kizárólag a Clinton-féle stábbal hajlandóak zárt ajtók mögött egyeztetni, vagy ahogyan a liberális lapok fogalmaznak: lobbizni.

Azonban ha eddig nem volt gyanús az eset, akkor még érdemes hozzátenni, hogy ezek az elhivatott demokrata aktivisták még John Podestával – Clinton kampányigazgatójával – is felvették a kapcsolatot, azonban a beszélgetés közben kiderült, hogy még sem áll a birtokukban a hackertámadást alátámasztó bizonyíték, mindössze gyanús "mintákat" sikerült rögzíteniük. A médiában futótűzként terjedő hír annyira komoly lehetett, hogy még maga Hillary Clinton sem adott semmilyen tájékoztatást arról, hogy megkérdőjelezné a november 8-i választások tisztaságát.