Putyin elmondta, hogy miről beszélt Trumppal telefonon, majd váratlanul kijelentette, hogy bármikor szívesen látná Barack Obamát Oroszországban.
Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint ő és Donald Trump megválasztott amerikai elnök egyaránt érdekelt a két ország kapcsolatainak javításában. Az orosz államfő erről Limában beszélt egy sajtótájékoztatón.

Trump egy nemrég lezajlott telefonbeszélgetésben “megerősítette, hogy szándékában áll normalizálni a kapcsolatot Oroszországgal” – mondta Putyin, és kijelentette, hogy “természetesen ugyanezt válaszolta neki”.

Az orosz elnök szerint sok országban nagy a különbség a választási kampányban elhangzottak és a tényleges politika között. “Meg kell várni, meg kell figyelni, miként alakul a helyzet, és hogy Trump milyen sikerrel fogja megoldani az országa előtt álló kihívásokat” – hangsúlyozta.

Putyin megemlítette azt is, hogy a Barack Obama amerikai elnökkel tartott rövid találkozón mindketten elismerték, hogy “kemény” volt a párbeszéd az Egyesült Államok és Oroszország között. Hozzátette: szívesen látná Obamát Oroszországban bármikor, amikor kedve van hozzá.

Az orosz elnök a gazdasági csúcs témáival kapcsolatban kijelentette: Oroszország kész a jelenlegi szinten befagyasztani olajkitermelését.