Az egykori testőr 28 hónap börtönt kapott, amiért eszméletlenre vert egy 16 éves fiút. A tinédzser "bűne" annyi volt, hogy az iskolaudvaron ölelgette a barátnőjét. 
A férfi igazságosztóként látta saját magát, akinek fő feladata, hogy megmutassa a muszlimoknak hogyan kellene viselkedniük, illetve az általa hangoztatott szigorú nézeteket akarta népszerűsíteni Kelet-Londonban.

A 35 éves férfit a börtönben radikalizálta egy al-Káida terrorista, Dhiren Barot, amikor nyolc éves büntetését töltötte, amiért rálőtt az őt letartóztató rendőrökre. A férfit most újra elítélték, amiért áprilisban eszméletlenre verte a barátnőjét az iskolaudvaron ölelgető 16 éves kamaszt. 

Coe – aki a börtönben tért át a muszlim hitre – hosszú bűnlajstrommal rendelkezik, többek között testi sértés, betörés és erőszak is szerepel a listán. A mostani büntetését kiszabó bíró azt ítélet kihirdetésekor azt mondta:

a bűntett elkövetésekor önt szélsőséges nézetek befolyásolták. Tudom, hogy ezeket a nézeteket a börtönben, és talán a börtönön kívül is az elítélt szélsőségesekkel fenntartott kapcsolatai táplálták. Ön ahelyett, hogy megpróbálta volna rendreutasítani őket, inkább önjelölt igazságosztóként kezdett viselkedni."