Leplezzük le a világ legkülönlegesebb területeit!
A Föld tele van rejtélyes helyekkel, amelyek alaposan megmozgatják az emberek fantáziáját.Ilyen terület például az 51-es körzet, ám ezen kívül is akadnak olyan tájak, ahova a turisták, kalandorok nem tehetik be a lábukat.

Vale do Javari Rezervátum, Brazília: Az Amazonast évszázadok óta bennszülött törzsek lakják, emiatt őket elszigetelték a civilizációtól.A légi felvételeken jól látszik, hogy még ma is élnek itt olyan törzsek, amelynek tagjai soha nem léptek kapcsolatba a külvilággal.

A Vale do Javari Rezervátumban tizennégy, csak egymással érintkező, törzs él.Ők mezőgazdaságból tartják fent magukat.Rajuk kívül a kutatók még nyolc falut találtak.

Annak érdekében, hogy a törzsek biztonságban legyenek és az életterüket is biztonságba tudják, a hatóságok megtiltották, hogy bárki belépjen a 77.000 négyzetkilométernyi, Amazonas mentén húzódó területre.
Mágneses Sziget – Es Vedrá: Erre a területre azért szigorúan tilos a belépés, mert ellenkező esetben kiszámíthatatlan energiáknak tennénk ki magunkat.A sziget Spanyolország partjainál található, mint a Baleár szigetcsoport egyik sziklás tagja.

Korábban az Es Vedrá területén mérték a harmadik legerősebb geomágneses erő a Földön.

Az Es Vedrá alaposan beindította az emberek fantáziáját, hiszen szívszorító legendákat és történeteket találtak ki a területtel kapcsolatban.Ami biztos, hogy a spanyol kormány természetvédelmi övezetté nyilvánította a szigetet, amire tilos a belépés.Néhány hír szerint vannak olyan kalandvágyó spanyolok, akik nem törődnek a tiltással, figyelmeztetéssel, és megpróbálnak illegálisan belépni.
Spitzbergák, Nemzetközi Magbunker – Norvégia: Egy esetleges katasztrófa esetére létrehozott tárolóról van szó, amit a norvég Spitzbergák területén, egy hegyoldalon belül alakítottak ki.A 120 méter mély alagútban -18 fok az átlaghőmérséklet, a páratartalom minimális, a mikroklímáról pedig egy automatizált rendszer gondoskodik.

A Nemzetközi Magbunker egy olyan hely, ahol a természet mindent elölről kezdhetne egy természeti katasztrófa esetén.Ennek érdekében a konténerek olyan vetőmagokat tartalmaznak, amelyeket a világ minden tájáról hoztak.Ezek egyben a világörökség részei is, tehát nem csoda, hogy senki nem léphet be a helyre, ami az emberiség túlélésének kulcsa lehet egy világméretű katasztrófa esetén.
Club 33 – New Orleans: A titkos helyet, ahova idegenek nem léphetnek be, még Walt Disney alapította 1967-ben.A Club 33 ajtaja a híres befektetők, közéleti személyiséget és politikusok előtt állt nyitva.

Valószínűleg minket soha nem fognak behívni a Club 33-ba, ami előtt elhaladhatunk, de semmi izgalmasat nem fogunk látni kívülről.A bejutás egyébként néha a tagoknak sem gyerekjáték.Ha mégis megpróbálkoznánk, akkor először várnunk kell 14 évet.

Ezt követően ki kell fizetnünk a kezdő összeget, ami 10.450 dollár.Cégeknek ugyanez az összeg 27.500 dollár.Ha meg akarjuk tartani a tagságunkat, akkor évente 3.275 dollárt, cégeknek 6.100 dollárt kell letenni az asztalra.
Hegyi időjárás – Emergency Operations Center, Virginia: Csak a magas rangú hivatalnokok tehetik be a lábukat erre a titkos helyre, ami az amerikai kormány menedéke.A FEMA Operations Center egy hegy alatt található.A különlegessége az, hogy például egy természeti csapás esetén képes lenne ellátni az egész országot.

A központi rész néhány épülete a föld felett épült azért, hogy ezekből irányítsák és felügyeljék a biztonsági, illetve a sürgősségi szolgálati feladatokat.Belül a központ saját szabályrendszer szerint működik.

(Forrás: noiportal.hu)