Idén eddig 800 vizsgálatot végzett el a koppenhágai Igazságügyi Orvostani Intézet, annak érdekében, hogy kiderítsék a magukat  kísérő nélküli kiskorúaknak valló “menekültek” valóban 18 év alattiak-e.
A vizsgálatokra a dán bevándorlási hivatal kérte az igazságügyi szakértők segítségét, mert sok bevándorlóról, aki gyereknek mondta magát feltételezhető volt, hogy felnőtt . A szakértők az ujj csontok és fogak vizsgálatával állapították meg a személyek életkorát. November végéig mintegy 800 vizsgálatot végezetek el.

Az eredmények megdöbbentőek. Az igen jóindulatú vizsgálatok azt állapították meg, hogy a magukat gyereknek valló migránsok 74 százaléka felnőtt. 800 bevándorlóból nagyjából 600 hazudott a hatóságoknak, de a szám ettől nagyobb is lehet, mert a kor 100 százalékos pontossággal nem állapítható meg a módszerrel.

A bevándorlási hivatalnál felháborítónál tartják, hogy a bevándorlók hazudnak a korukat illetően azért, hogy megkapják a fiatalkorúaknak járó előnyöket.

Van azonban olyan naiv vagy a hatóságokat kijátszani próbáló migránssegítő szervezet, akik szerint a bevándorlók nem hazudnak, csupán nem tudják pontosan, hogy mennyi idősek.

Forrás: b.dk