Ágnes a karácsonyi vásáron sétálgatott, amikor elrabolt kamionnal a terrorista belehajtott a tömegbe. Sokkot kapott, elájult, de túlélte, ám tizenketten sajnos meghaltak.
Sokkot kapott, elájult, de a berlini terrortámadást szerencsésen túlélte Guba Ágnes, akinek közvetlen közelében hajtott a tömegbe a kamion. A merénylőt még keresik. Úgy tűnik azonban, nagyon mellényúlt a német rendőrség: nem a hétfő esti terrortámadás elkövetőjét vették őrizetbe a merénylet után két órával. Szinte biztosra veszik, hogy a valódi fegyveres fantom sikeresen elmenekült. Tizenkét áldozattal végzett a csonka templomnál, a Breitscheidplatzon.

– A fabódék előtt sétáltam az állatkert felől. Egyszer csak pár méterre a hátam mögött egy óriási csattanást hallottam, de a tömegtől nem láttam pontosan, mi történt. Egyszerre kitört a pánik, elkezdtek szaladni felém az emberek. Valaki azt kiabálta, tűz van, valaki más azt, hogy bomba robbant. Nagyon megijedtem. Csak a szétdőlt bódékat láttam. A sérültek ott feküdtek a földön, jajgattak fájdalmukban. Az egyik földön fekvő hölgy kezét fogtam és kérdeztem, mije fáj. Én is rosszul lettem, felment a vérnyomásom, ezért a könnyű sérültekkel együtt egy közeli faházba vittek, nagyjából tizenöten lehettünk.

– A hatóságok embereitől vizet kaptunk, de annyira vert a szívem, hogy összeestem. Egy buszba vittek, ahol felvették az adataimat. Különböző színű karszalagokat kaptunk, én zöldet, mert nem volt külső sérülésem. A buszban megint rosszul lettem, alig bírtam járni, ezért mentővel kórházba szállítottak. Ekkor már késő este volt. A kórházban megállapították, hogy nagyon magas a vérnyomásom, nyugtatókat kaptam. Végig velem volt az ápolónő, éjjel egyre kerültem olyan állapotba, hogy a nyomozók kérdéseire válaszolni tudjak. Két órakor hazaengedtek – emlékezett vissza a Borsnak Ágnes, aki másnap is sokkos állapotban volt a történtek miatt. Azt mondja, ennek ellenére nem fél Berlinben maradni, családjával is felvette a kapcsolatot.