A biztonságpolitikai szakértő szerint hiába van készenlétben Európa, nincs tökéletes biztonság, így bármikor, bárhol merényletet követhetnek el.
Egy ember 24 órás megfigyeléséhez 20 emberre van szükség, így ezer szalafista megfigyeléséhez napi 20 ezer ember kellene, ez pedig lehetetlen, nincs ennyi ember és pénz.

Minden merénylet hatására egyre inkább távolodik egymástól a két népcsoport, és mindkét oldal radikalizálódik, hiszen bár az „egyszerű muzulmán” tisztességesen dolgozik, ám a terrorista támadások hatására az európai társadalom egyre nagyobb része gondolja úgy, hogy akár ő is terrorista lehet, így radikalizálódni fog — mondta Nógrádi György.

A terrorista cselekmények hatására még az európai ember is elkezdi kerülni a muzulmánokat, aki egyébként megszokta, hogy a környékükön él – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.

Hozzátette: szörnyű, ami a berlini merénylet során történt, ám a hatása még sokkal nagyobb, hiszen az Iszlám Állam stratégiai céljaihoz ezzel közelebb kerül, és eléri, hogy egyre több muzulmán lesz, akit nem fogad be a fehér többség, ennek hatására azonban a muszlimok is úgy érzik majd, vesztesei lett a helyzetnek, ezért radikalizálódni fognak.

Nógrádi György arról is beszélt, hogy Németországban párhuzamos társadalmak alakultak ki, ami a politikai elit, de leginkább Angela Merkel személyes veresége.

A szakértő szerint a megoldás elsősorban a kiutasítás lenne, amit lassan Németország is megért — írja a Hirado.hu.