A legfrissebb felmérés szerint a férfiak 69 százaléka, míg a nők 59 százaléka nem rendelkezik „romantikus partnerrel”.Nem könnyű párt találni, főleg olyat nem, akivel ugyanolyan jövőt képzelünk el, ám mégis kitartóan keressük a szerelmet.Japánban azonban annak ellenére is feladták a randevúzást, hogy a hajadonok 80 százaléka szeretne megállapodni.
Ennek oka, hogy az országban rájöttek, hogy még a házasság terén is lehetséges, hogy biztosra menjenek, ha olyan emberrel kötik össze az életüket, akivel már hosszú évek óta ismerősök.

Ezzel időt és pénzt spórolnak, ami Japánban nagyon fontos, ráadásul a randevúzással járó felesleges köröktől is megszabadulnak.

A friss felmérésből az is kiderült, hogy a japánok sokat lógnak a társkeresőkön, de ezeken az oldalakon is ritkán bontakoznak ki szerelmek.Ennek oka, hogy a nők elvárásai nagyon magasak a férfiakkal szemben.

Ez a jelenség keltette életre az új szokást, aminek a neve „kuszai zero nicsikon”, ami tulajdonképpen randevúzás nélküli házasságot jelent.A trendet sok híresség is követi, ugyanis rengeteg embernek megfelel a gyors házasság, amit csak néhány heti, havi ismerkedés előz meg.

Horikita Maki, a híres japán színésznő néhány hétnyi találka után ment hozzá a kollégájához, Yamamoto Kojuval 2015-ben.Ez a fajta házasságkötés hasonlít a már kihalóban lévő japán hagyományhoz, az omiaihoz, ahol a szülők határozták meg, hogy ki lesz a felnőtt gyermekük felesége vagy férje.

Ahogy az új trend, úgy az omiai is mellőzi a randevúzást, ugyanis csak a szertartás után van arra lehetőség, hogy a pár megismerje egymást, tehát a szülők rájuk kényszerítik az alkalmazkodást az új helyzethez.

Az új és a rég szokás is azt mutatja, hogy a japánoknak a randevúzással van problémájuk, a házasság viszont továbbra is nagyon fontos szerepet játszik az életükben.Ugyanakkor azoknak a száma is magas, akik teljesen kizárják az intimitást az életükből.

Ők vagy maradnak a szülőkkel, vagy a virtuális valóságba menekülnek.Ez a népességre nézve beláthatatlan következményekkel járhat.Japán már most azoknak az országoknak az egyike, ahol a legalacsonyabb a születési ráta.Az elmúlt öt évben 8.4 gyerek jutott 1000 lakosra.

Amennyibe ez a statisztika nem változik, akkor a pesszimista jóslatok szerint a jelenleg 127 milliós lakosság 87 millióra fog csökkenni 2060-ra.

Forrás: globoport.hu