Ariel Zurawski – nyilatkozata szerint – a rendőrségi fénykép alapján azonosította unokatestvérét, akit holtan találtak a hétfő esti berlini ámokfutás után a kamion vezetőfülkéjében. 
A lengyel állampolgárságú férfit valószínűleg lelőtték. Zurawski azt is elmondta újságíróknak, hogy rokona minden bizonnyal szembeszegült a feltételezett támadóval. „Biztonsággal megállapítható, hogy küzdött” – mondta, hozzátéve, hogy a képen unokatestvére véres és megdagadt arca látható, amelyen szúrt sebek vannak.

„A fotó nagyon drasztikus” – mondta, hozzátéve, hogy először nem is akarta látni. A lengyel sofőr feleségének – aki utoljára hétfő délután három óra körül beszélt férjével – állítólag meg sem mutatták a fényképet.

„Jó sofőr volt, az egyik utolsó jó a munkaerőpiacon” – jegyezte meg Zurawski. A megölt férfi a feleségén kívül egy 17 éves gyereket hagyott hátra. A GPS-adatokból kiderül, hogy a kamionnal hétfőn háromnegyed négy körül kezdett el valaki mozogni. „Úgy tűnt, mintha valaki gyakorolná a jármű vezetését” – magyarázta Zurawski. A kamionnak acélszerkezeteket kellett szállítania, és hétfő délután óta a városban parkolt. A Berlin szívében, a Breitscheidplatzon rendezett karácsonyi vásáron tartózkodók közé hétfő este nyolc óra körül hajtottak vele. A támadásban legalább 12-en vesztették életüket, és mintegy 50-en megsérültek.

A német hatóságok korábban azt feltételezték, hogy a Németországba menedékkérőként érkezett, 23 éves, pakisztáni származású Naved B. rabolta el a kamiont, gyilkolta meg a sofőrt, és hajtott szándékosan a tömegbe. Később Klaus Kandt, a berlini rendőrség vezetője azt közölte, egyelőre nem nyert bizonyítást, hogy a pakisztáni gyanúsított ült a volánnál a támadás idején.