Elképesztő jelenetek zajlottak le Augsburgban egy éjszakai buszon még karácsonykor. Sajnos az ünnep szelleme nem érintett meg mindenkit.
Illusztráció
Több helyi lap is beszámolt az esetről, mely december 25-én, vasárnap történt Bajorországban. Egy éjszakai buszon nagyjából húsz szír állampolgár verekedett össze. A vita egy babakocsi miatt robbant ki, amit valószínűleg nem a busz kijelölt részén helyeztek el.

A Presse Augsburg cikke szerint négy migráns a buszon ülőket zaklatta, rugdosta őket. Szemtanúk arról számoltak be, hogy a szírek nem voltak tekintettel az utasok korára, idős embereket és kisgyerekeket egyaránt bántalmaztak.

A legmegdöbbentőbb az, hogy egy másfél éves kisgyereket is arcon rúgtak.

A kislányt a mentők ellátták, nem sérült meg súlyosabban. A kiérkező mentőkre is szíjjakkal támadtak a megvadult migránsok, a kedélyek csak azután csillapodtak le, hogy a rendőrség is kiérkezett a helyszínre.

A rendőrség hallgat az ügyben, azonban az OE24 információi szerint azt megerősítették, hogy a vitát egy babakocsi váltotta ki, illetve azt is, hogy összesen 20 szír állampolgár vitatkozott egymással.
A hatóságok négy ember ellen nyomoznak az ügyben, testi sértés vádjával.