"Ügyvédi irodával kötne szerződést Csíkszereda polgármesteri hivatala azért, hogy a notórius feljelentő, Dan Tanasă vezette egyesület által indított perekben védje a város és a polgármester érdekeit. Erről a lépésről határozatban döntött pénteken az önkormányzati képviselő-testület.
Reklámhordozók zászlók helyett

A városháza gyűléstermében a Csíki Székely Múzeum kiállítási tárgyai közül helyeztek ki néhányat. Olyan tárgyakról van szó, amelyek többek között a város zászlóját, a székely zászlót, a város címerét és pecsétjét, az 1956-os forradalmat jelképező szimbólumokat mutatják. 

A gyűlésen reklámhordozó táblaképeket (roll upokat) helyeztek ki azoknak a zászlóknak a helyébe, amelyeket eltávolítani kényszerült a városvezetés a Dan Tanasă vezette egyesület által indított és megnyert per következményeként. 

A testület ugyanakkor pénteki ülésén olyan ügyvédi szolgáltatások igénybevételéről hozott döntést, amellyel a Méltóságért Európában Polgári Egyesület által indított perekben védenék Csíkszereda város, a polgármester és a helyi önkormányzat érdekeit."