Eleinte a tapasztalt szakemberek is csak tanácstalanul vakarták a fejüket, ám egy rejtett kamerás felvételnek köszönhetően minden kiderült.
Hátborzongató jelenetet rögzített egy Seattle-i óriásakvárium víz alatti kamerája! A tapasztalt kutatóknak először csak az tűnt fel, hogy a tengerek és óceánok élővilágát bemutató kiállításról sorra tűnnek el a cápák. Az állománya néhány nap alatt megtizedelődött, ám azt senki sem tudta, mitől pusztulnak el.

A kamerafelvételről azonban egyből kiderült, hogy mi áll a háttérben!

A tudósok sápadtan nézték, hogy az akvárium egyik eldugott szegletében élő óriáspolip gyűri le csápjaival a cápákat, majd azonnal felfalja őket. A szakértők hamar rájöttek, milyen módszerrel teszi ártalmatlanná áldozatait az akár 20 kilót is nyomó példány: csápjaival a hátára fekteti őket, így a cápa képtelen védekezni.

Az elképesztő videó futótűzként terjedt el a világhálón és óriási vihart kavart. A többség szerint ugyanis a cápákat szándékosan terelték a polip felé, mivel tisztában voltak vele, hogy a nem mindennapi jelenetről készült felvétel tökéletes reklám a naponta látogatók ezreit vonzó akváriumnak.

Bármi is az igazság, a videó egészen elképesztő!