Az újabb adatsor szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőházi jelöltlistáira a választók 45,50 százaléka, szenátusi listáira pedig 45,71 százalékuk szavazott, míg szabadelvű szövetségese, a Calin Popescu Tariceanu-féle ALDE a parlament két háza vonatkozásában 5,62, illetve 6,00 százalékot ért el. 
A jobboldalon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) 20,04/20,42 százalékon áll, az idén alakult Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) pedig 8,83/8,88 százalékot ért el. 

Továbbra is átlépi az ötszázalékos parlamenti küszöböt a Traian Basescu volt államfő vezette Népi Mozgalom Párt (PMP) is, amely 5,34/5,64 százalékon áll. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) részeredménye kéttized-százalékpontot romlott a hétfő délutáni részeredményhez képest. A legújabb hivatalos adatsorban az RMDSZ képviselőházi jelöltlistája 6,19, míg szenátusi listája 6,25 százalékos támogatottsággal szerepel. 

A vasárnapi parlamenti választások hivatalos végeredményét az esetleges óvások elbírálása után csütörtökön vagy pénteken teszi közzé a román központi választási bizottság. 

MTI