Sajtóértesülések szerint nem a halálkamion sofőrjét fogták el a német rendőrök a berlini terrortámadást követően. A rendőrfőnök elmondása szerint nem sikerült még igazolni, hogy az igazi tettest tartóztatták-e le.
A Bild arról ír, hogy a 23 éves pakisztáni férfi minden vádat tagad, így elképzelhetőnek tartják azt, hogy a rendőrség nem az elkövetőt fogta el másfél kilométerre a berlini karácsonyi vásár helyszínétől. 

A Die Welt magas rangú biztonsági körökre hivatkozva írta azt, hogy nem azt a férfit fogták el, aki elkövette a brozalmas merényletet, amely során legalább 12 ember meghalt és további 48 megsebesült. 

A DPA német hírügynökség szerint a 23 éves gyanúsított "mindent megkérdőjelez" és tagadja a bűncselekménnyel kapcsolatos vádakat. 

A Die Welt információi alapján a felfegyverzett merénylő még mindig szabadlábon van. A berlini rendőrségre hivatkozva azt írják, az elkövető valós személyéről már tájékoztattáka  fővárosi hatóságokat és a különleges erőket. 

Ugyancsak beszédes az a bejegyzés, amit a Berlini Rendőrség a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé. Ebben azt írják, hogy a gyanúsított tagadja a vádakat, ezért a hatóságok fokozott készültségben vannak.

Egyelőre nem sikerült igazolni, hogy a hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban kamionnal elkövetett tömeges gázolás ügyében őrizetbe vett gyanúsított követte el a bűncselekményt - jelentette be kedden Klaus Kandt, a német főváros rendőrségének vezetője.

A berlini biztonsági szervek vezetőinek közös sajtótájékoztatóján Klaus Kandt kiemelte: a vizsgálatokat még nem zárták le, de egyelőre nem nyert bizonyítást, hogy a gyanúsított ült a volánnál a támadás idején.