Német forrásból jutott 2500 titkosított dokumentumhoz a WikiLeaks!
Német sajtóhírek szerint nem orosz hackerek adták át a WikiLeaks-nek a hatóságok tömeges megfigyelési programjával kapcsolatos információkat. A kiszivárogtatásért német országgyűlési képviselő felelős, aki ellen hivatali titok megsértése miatt eljárás indult.

A múlt hét folyamán a Frankfurter Allgemeine német hírszerzési forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a december 1-én a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott dokumentumok egy 2015 tavaszán végrehajtott hackertámadásnak köszönhetőek, melyet az elkövetők Oroszországból hajtottak végre.

Szombaton azonban a Der Spiegel már azt írta; a Bundesnachrichtendienst információi szerint a német parlament egy tisztviselője adta át a titkosított dokumentumokat a WikiLeaks-nek. Ez ügyben azóta eljárás indult hivatali titok sértése és titkosított információk nyilvánosságra hozása miatt.

December 1-én a WikiLeaks mintegy 2500 dokumentumot hozott nyilvánosságra az amerikai és német titkosszolgálatok által folytatott tömeges megfigyelési programmal kapcsolatban. A NATO-propaganda szerint a titkosított információk orosz hackerek tevékenységének köszönhetően kerültek nyilvánosságra. A Bundesnachrichtendienst azonban német állampolgárra vezette vissza a kiszivárogtatást, akinek hozzáférése volt a titkosított információkhoz, és átadta azt a WikiLeaks-nek.

Forrás: hidfo.ru