Három család is jelezte a magyar nagykövetségen: nem találják a rokonaikat! A karácsonyi vásáron 12 embert gázolt halálra a teherautó.
Magyar árusok is dolgoztak Berlin leghíresebb karácsonyi vásárán, és sok magyar turista is a bódék között nézelődött, mikor egy vérszomjas kamionos letarolta a tömeget - a merényletben eddig 12-en haltak meg. Az áldozatok között magyarok is lehettek: eddig ugyanis három család jelezte a berlini magyar nagykövetség ügyeleti telefonszámán, hogy nem találják a rokonaikat!

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke elmondta, hogy mindhárom esetben felvették az eltűnt személyek adatait és továbbították a német rendőrségnek. Egyelőre várják és gyűjtik a további információkat. A konzulok a vérfürdő helyszínére siettek, de a vásáron üzemelő magyar lángosos és kürtős kalácsos bódéja nem azon a részen volt, ahol a teherautó a tömegbe hajtott.

Hétfő este Berlinben az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron egy teherautó belegázolt a tömegbe: tizenketten meghaltak, 48-an megsérültek, többen súlyosan. Egyelőre nem zárták ki, hogy terrortámadás történt.