Halálos áldozata van a heves esőzéseknek Spanyolország dél-keleti részén, ahol az áradások miatt többeket kellett kimenteni épületekből, és elakadt járművekből - közölték a hatóságok hétfőn.
A tájékoztatás szerint a Murcia közelében lévő Los Alcázares településen egy 40 éves férfi vesztette életét, mert a hömpölygő víz elragadta, és besodorta egy medencébe, ahol megfulladt.    

Anastasio Bastida, helyi polgármester a sajtónak elmondta: a hétvégén kezdődött intenzív esőzés miatt település központját teljesen elöntötte a víz, az utak járhatatlanokká váltak.  

Murcia tartományban két nap alatt átlagosan annyi eső esett, mint az éves átlag 40 százaléka.   

A hétfőn közzétett összesítés szerint a térségben szombat óta 350 embert kellett kimenteni a víz által elszigetelt épületekből, és az utakon elakadt járművekből.   

A legtöbb riasztást Los Alcázares, Murcia, San Javier és Torre Pacheco településekről kapták a tűzoltók, akiknek mentési munkáját a katonaság is segítik.   

Murcia tartományban húsz közutat kellett lezárni, és 30 iskolában rendeltek el tanítási szünetet hétfőn.   

A szomszédos valenciai autonóm közösségben több folyó is megáradt, a spanyol meteorológiai szolgálat (Aemet) szerint Alicante és Valencia környékén a következő 12 órában ismét jelentős mennyiségű csapadék várható.

MTI