A román szociáldemokraták szinte minden romániai megyében többséget szereztek, Erdély azonban a jobboldali-liberális pártokra voksolt.

A Román Nemzeti Választási Iroda által közzétett térképen jól látszik, hogy az erdélyi városi lakosság a jobboldali-liberális pártokra szavazott. Az RMDSZ hozta a papírformát, a három székely megyében és Biharban többséget szerzett. A napokban eldől, hogy ez pontosan hány képviselői és szenátori helyet jelent. A lenti térképen is jól látszik, hogy a tömbmagyarság az RMDSZ képviselőire szavazott, úgy, mint eddig minden választáson.

A technokrata kormány uralma törékenyebb volt, mint amennyire gondolták, a PSD  redisztribúciós ígéretei (béremelés, adócsökkentés, nagy befektetések) erősebben hatottak, mint a versenyképesség és kompetencia szólamai.
Milyen a román szoci?

Röviden: Olyan, mint a magyar, korrupt, öreg, kommunista, posztkommunista, elhasználódott, karizma nélküli, feltétel nélkül USA-párti és eközben oroszbarát. A román szocik, ellenben a magyar szocikkal, ’90 óta gyakorlatilag minden választást megnyertek. Amikor nem kerültek kormányra, akkor az csak a hatalmi machinációknak tudható be.

Aki a román szocik győzelmének örül, azt sajnos ki kell ábrándítanom, a PSD baloldaliságot még nyomokban sem tartalmaz. Soviniszta, idegengyűlölő, túlzottan vallásos. Jelenlegi vezetője egy korrupt, ó-romániai politikus, akinek papírja van arról, hogy választási csaló.