Hiába kürtölte világgá minden balliberális megmondóember, hogy a déli határzárnál nincs embertelenebb létesítmény, talán pontosan ennek volt köszönhető, hogy Berlinben és nem Budapesten történt meg a hétfő esti tragédia.
„Ugyanis német sajtóértesülések szerint a vérengzésért egy bizonyos Naved B. nevezetű pakisztáni vagy afgán – egyelőre még nem tisztázott – migráns felel, aki valami kifürkészhetetlen oknál fogva hogy -hogy nem – a több tízezer társához hasonlóan – január elsején született, 1993-ban.

A dpa német hírügynökség szerint ez a derék Naved B. azon a balkáni útvonalon keresztül érte el Németországot, amelynek védelmét és lezárását a magyar kormányfő, Orbán Viktor már több ízben is sürgetett Brüsszelben. Csakhogy az eurokraták számára a határvédelem kérdése legalább annyira ördögtől való, mint Angela Merkelnek. Végül is megoldjuk, »wir schaffen das« – szól a merkeli bölcsesség.

Nagy kérdés, hogy azok a családok, akik hétfő este elveszítették szeretteiket egy ismételten »random menekült« által elkövetett iszlamista merényletben is vajon úgy gondolják-e, hogy ez az ügy még mindig megoldható. Feltételezhetően, már egyre kevésbé hisznek ebben.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, hétfő este kamionos terrortámadás rázott meg egy nyugat-berlini karácsonyi vásárt, melynek eredményeképpen 12-en a helyszínen életüket vesztették, és további, csaknem 50 ember súlyosan megsérült.