A csont és bőr kisfiú 7 évesen mindössze 3,5 kiló súlyú volt, a látványa megrázta Priscilla Morse-ot. A Tennesseeben élő hölgynek a gyerek láttán összeszorult a szíve és tudta, hogy azonnal segítenie kell rajta. 
Azt hitte, hogy a gyerek meg fog halni, úgy nézett ki, mint egy csontváz. – számolt be róla az Inside Edition 

„Ijesztő volt” – mondta el később Priscilla. 

A 33 éves nő a közösségi oldalon látta meg először a kisfiú képét és rögtön úgy érezte, hogy meg kell őt mentenie. Kapcsolatba lépett a bulgáriai árvaházzal és tavaly nyáron odautazott, hogy találkozzon a kisfiúval. 
„Sokkoló volt” – mondta el a nő, aki szerint a valóság sokkal durvább volt, mint a fotókon. Annyira pici volt a gyerek, hogy nem hitte el, hogy már 7 éves. „A combja akkora volt, mint a mutatóujjam” –mondta el később a New Zeland Herald-nak. 

A nő és férje többször találkoztak a gyerekkel, míg tavaly ősszel végül hazavitték a kisfiút Nashville-be. A repülőtérről egyenesen a gyerekkórházba vitték. A gyerek állapotán még az orvosok is ledöbbentek és mikor meglátták nem sok esélyt adtak neki, hogy túléli. 
"Még soha nem láttam orvosokat sírva fakadni” – mondta Morse 

A vizsgálatok során kiderült, hogy Ryan-nak újratáplálási szindrómája van, amely miatt nagyon nehéz volt a feltáplálása. 
Emellett a gyereknél Little-kórt állapítottak meg, kisfejűséget, gerincferdülést, dongalábat és törpenövést. Végül a betegségei miatt csak csövön keresztül tudták táplálni Ryant, aki idén márciusban végre elkezdett hízni. 

Egy év telt el azóta, hogy hazavitték a kisfiút, aki egyre erősebb és már 7 kilót hízott. A fotókon látni, hogy igazán boldog gyerek és hálás az új szüleinek, akik megmentették az életét.