A japánok akita ajándékát visszautasította, de nincs semmi harag. Vlagyimir Putyin ugyanis nem fogadta el a japán kormány ajándék felajánlását. 
A héten orosz-japán csúcstalálkozó lesz. Aki ismeri az orosz elnököt, tudja, hogy rajong a kutyákért. Az orosz-japán csúcstalálkozón a japán vezetés megajándékozta volna egy akitával Putyin elnököt. 

Tette ezt korábban is, méghozzá 2012-ben, amikor a japánok Putyint megajándékozták egy kan akitával. Ennek a kutyának szerettek volna párt adni a japánok egy szukával, amit Putyin elnök már nem fogadott el. Az elutasításból harag nincs a két ország között.

"Sajnos, hallottuk az orosz féltől (az elutasítást), és elszálltak reményeink, hogy egy vőlegénnyel ajándékozzuk meg (az elnököt)" – tette közzé Hagiuda Kojcsi japán parlamenti képviselő blogbejegyzésében. 

Az elutasítás okát nem fedte fel Haguida. Az Abe Sindzó japán miniszterelnök és Vlagyimir Putyin találkozója december 15-16-án fog lezajlani. 

A két fontos politikus tárgyalásában biztonsági kérdések és a haditengerészet mentő kiképzőközpontja fog szerepelni. A központot nagy valószínűséggel Japán és Oroszország létre fogja hozni. Japán és Oroszország között a témával kapcsolatos tárgyalásokat az Ukrajnának ajándékba adott Krím-félsziget Oroszországhoz való visszacsatolása szakította meg. 

Mégsem járja, hogy az ajándékba adott területen őshonos orosz embereket terrorizáljon a frusztrált UDAR (Amerikából visszavándorolt és újra eltűnt óriásbokszoló) párt szítására részben létrejövő ukrán válság. 

Mivel cikkünk a kutyákról, Putyinról és a japánokról szól, megemlítjük, hogy Vlagyimir Putyinnak van még egy kedvenc karakacsan fajtiszta kutyája, Buffi. Őt Putyinnak a bolgár miniszterelnök ajándékozta még 2010-ben. A kutya barát elnöknek volt még egy kedves labradorja, aki sajnos meghalt.

Őt 2014-ben Szergej Sojgu mostani védelmi miniszter ajándékozta Putyin elnöknek. Talán ezért nem akar több kutyát az orosz elnök.

Állítólag Gyurcsány kutyája is nyalt Putyinnak 2006-ban, ami említésre sem méltó!

Forrás: alfahir.hu