Több, mint 100 ezren aggódnak a szeptember óta naponta tudósító Banáért.Elmúlt 7 éves, de még nem töltötte be a 8. életévét Bana, aki szeptember óta halálról és életről tudosított a Twitteren. A Kelet-Aleppóban élő kislányt több, mint 100 ezren követik a közösségi oldalon, ahol az angoltanár anyukája segítségével írt a félelmeiről, az álmairól, és arról, hogy milyen hatással van a civilekre, főleg a gyerekekre a szír háború.
Bana fotókat és videókat osztott meg a legdurvább és legenyhébb ostromokról, a ritka békés pillanatokról, a szétlőtt utcákról, de mesélt az olvasásba menekülésről is. Most viszont hirtelen véget ért a tudósítás, mert Bana és az édesanyja, Fatima profilját törölték.Az utolsó Twitter-bejegyzés így szólt:

„Biztosak vagyunk abban, hogy a hadsereg most foglalja el az utcánkat. Kedves világ, egy másik napon találkozunk. Bye! - Fatemah #Aleppo.”
Az eltűnt Banáért rengetegen aggódnak az egész világon. Az elmúlt hetekben a végsó szakaszához érkezett a Kelet-Aleppóért folytatott harc. Mára a négy éve a felkelők kezére került városrész háromnegyedét lefoglalta a hadsereg. A múlt heti ostromokban civilek százai haltak meg és ezrei menekültek el.
Bana az elmúlt hetekben egyre kétségbeesettebb üzeneteket tett közzé a Twitteren. November 27-én arról írt, hogy lebombázták a házukat, és most is ott áll a romok között. Látta a halált és majdnem ő is meghalt.Nem sokkal később arról tudósított, hogy heves ágyúzás folyik a lakóhelyén, ahol élet és halál között vannak, valamint arra kért mindenkit, hogy imádkozzanak értük. Bana egyike annak a negyedmillió szírnek, akik étel és gyógyszerekkel nélkül rekedtek az ostrom alatt álló Kelet-Aleppóban, ahol állandó tüzérségi tűzben és légicsapásoktól fenyegetve próbálnak életben maradni.