Új vezetője van hétfőtől a marosvásárhelyi Kultúrpalotának – adta hírül a Székelyhon. Vasile Naste nyugdíjba vonulása után Fülöp Tímea igazgatja Maros megye legfontosabb kulturális intézményét. Évtizedek óta nem volt magyar vezetője a marosvásárhelyi magyarság szimbólumának számító Kultúrpalotának.
Fotó: kronika.ro
Fülöp Tímea fiatal szakember, de egyáltalán nem ismeretlen számára a terep, hiszen évek óta a Maros Megyei Múzeum munkatársa, több mint egy évig PR- és marketingfeladatkörökkel ellátott muzeológusként dolgozott, a Kultúrpalotával is gyakran kapcsolatba került.

Az új igazgató elsősorban a hiányosságokat pótolná, és különböző lehetőségeket aknázna ki, hogy népszerűbb legyen a Kultúrpalota, és gördülékenyebb az ügyintézés. „Azt szeretném, hogy legyenek többnyelvű ismertető anyagok a Kultúrpalota minden termében, hogy pluszinformációt kapjon a látogató. Emellett szeretnék egy továbbképzést a személyzetnek, nyelvképzést is, hogy bárki hozzájuk fordul, tudjanak három nyelven – románul, magyarul és angolul – legalább alapszintű információt elmondani, mert a Kultúrpalota legtöbb látogatója az országon belülről, Magyarországról, valamint Izraelből érkezik, így mindhárom nyelvre szükség van” – fogalmazott Fülöp Tímea.

A Székelyhon arról is beszámolt, hogy az egykori Maros megyei tanácselnök, Ciprian Dobre tavasszal szerette volna elérni, hogy a Kultúrpalotát a jövőben ne a Maros Megyei Múzeum, hanem egy újonnan létrehozott művelődési központ adminisztrálja. Dobre nevesítette is a Transilvania Művelődési Központ vezetőjét, Sergiu Zereşt. A tanácselnöknek azonban már nem sikerült véghezvinni az akaratát. A Kultúrpalota így továbbra is a Maros Megyei Múzeumhoz tartozik.