Idén áprilisban bomba robbant egy szikh templomnál Németországban, az elkövetők hamar rendőrkézre kerültek. A bírósági tárgyaláson hátborzongató dolgok derültek ki.
Szélsőséges iszlamisták robbantottak idén áprilisban egy szikh templomnál a németországi Essenben. Az Iszlám Állammal szimpatizáló elkövetőket hamar elkapta a rendőrség, a robbantás során hárman sérültek meg. Az egyik támadót bűnsegédnek nyilvánította a bíróság, így őt csak két év börtönre ítélték – írja a Bild.

A 18 éves terrorista azonban fellebbezett, így az eljárás folytatódott. A későbbi tárgyalások során előkerült az a vérfagyasztó levél is, amelyet a 18 éves elkövető a börtönben írt a tárásnak, akit a támadás kitervelőjének tartanak. Mohammed Ö. ebben azt kérdezi „felettesétől”: 

Az iszlám erkölcsi vezérelvébe (saría) belefér-e, hogy gyermekeket öljenek?

Mohammed a kétoldalas levélben leírja a pontos terveit is, amiből kiderül, hogy van fagyiskocsija, amivel rengeteg gyereknek szokott fagylaltot eladni. A terv szerint ebbe különböző mérgeket csempészne, s így jó pár gyermekkel tudna végezni. Ezután pedig gurulóárusként felkeresne egy óvodát is, ahol öngyilkos merényletet hajtana végre.

Jelen állás szerint a terrorista két éven belül szabadulna, az ügyvéd azonban megpróbált megnyugtatni mindenkit: védence már nem áll kapcsolatban szélsőséges szervezetekkel, így esze ágában sincs újabb véres terrorcselekményt elkövetni.